Οι Αμπελώνες μας

Τα τέσσερα αμπελοτόπια μας βρίσκονται στην καρδιά της οροσειράς Καλλιδρόμου, στη Φθιώτιδα. Στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της καλλιεργητικής περιόδου, τις πρωινές ώρες οι αμπελώνες δροσίζονται από βοριαδάκι του Μαλιακού κόλπου και τις απογευματινές-βραδυνές ώρες από την απόγειο αύρα του Παρνασσού. Ο χειμώνας χαρακτηρίζεται ήπιος, αλλά το χιόνι και τα βρόχινα νερά στραγγίζονται φυσικά από τις κλίσεις των αμπελιών. Οι αμπελώνες έχουν φυτευτεί σε αργιλώδες έδαφος, το οποίο ενδείκνυται για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

 

Στα αμπελοτόπια μας καλλιεργούνται οι ποικιλίες Μαλαγουζιά, Chardonnay και Syrah.

 

Η Μαλαγουζιά έχει φυτευτεί σε δύο αμπελοτόπια: το πρώτο είναι σε υψόμετρο 370μ. (κλίση εδάφους  9%) και έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό και το δεύτερο είναι σε υψόμετρο 317μ. (κλίση εδάφους 11%) και έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η ποικιλία Μαλαγουζιά δίνει κρασιά υψηλόβαθμα, με μέτρια οξύτητα και αρώματα ανθέων, εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων.

 

Το Chardonnay καλλιεργείται σε υψόμετρο 320μ.   (κλίση εδάφους 3%) και ανατολικό προσανατολισμό. Τα χαρακτηριστικά που δίνει στο αμπελοτόπι μας είναι ο υψηλός αλκοολικός τίτλος, ιδανική οξύτητα, το πλούσιο σώμα και αρώματα εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων.

 

Σε ένα άγριας φυσικής ομορφιάς αμπελοτόπι καλλιεργείται η ποικιλία Syrah δίνοντας στα κρασιά που παράγει το μοναδικό terroir της περιοχής. Βρίσκεται σε υψόμετρο 240μ. (κλίση εδάφους 20%) και βορειοανατολικό προσανατολισμό. Οι αμπελώνες μας είναι ενταγμένοι σε σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2,1 - 2.2.

  • Facebook
  • Instagram